Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejtermék tartósítószer és adalékanyag nélkül? Igen, igen! Lehet így is! Sőt: csak így lehet őszinte ízű finom tejtermékeket előállítani! A tejföl tejföl ízű, a kefir kefir ízű, és a túró sem a maradék selejtből granulálódik.
Cserpes István a csermajori tejipari technikum valamikori diákja gondolt egy merészet, és műszaki üzemmérnöki diplomával, valamint jelentős tejipari gyakorlattal, másfél évtizeddel ezelőtt belevágott a tejtermék- és sajtgyártásba.
Saját családi házuknál kezdték el a rendszerváltást követően a manufakturális jellegű kisüzemi termelést. Átvették a kapuvári tejcsarnokot, és napi 1000 liter tejet vásároltak fel, majd készítettek belőle több-kevesebb sikerrel sajtféleségeket. Bizony, voltak sikertelen kísérletek is - emlékszik vissza Cserpes István -, amiknek a végén Répcelakon, a sajtgyári ömlesztőben kötött ki az anyag. Nem volt könnyű az indulás, hiszen komoly hiteleket kellett felvenni, és a családi házra is jelzálog került.
A mai napig egyéni vállalkozásként működő üzem a kezdeti nehézségek után azonban mégis életképesnek bizonyult, és ma már közel harminc ember számára biztosít megélhetést. Az alapítás óta eltelt időszakban a felvásárolt tej mennyisége és a termékek száma is folyamatosan emelkedett. A Hanság-széli dús savanyúfüves területek sajátosan egyedi ízt hordozó és nagy tömeget adó flórája mindig is kedvezett a környékbeli tejtermelésnek, az ízanyagok évszakonkénti változása pedig a termékek nagy részénél jól nyomon követhető, amit a rendszeres fogyasztók élvezhetnek igazán.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!