Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szilveszter éjszakáján sok hagyományos dolgot teszünk, amitől boldogság, gazdagság, öröm köszönt majd ránk, a következő évben - remélhetőleg. Malachúst eszünk, hogy szerencsénk legyen, vagy lencsét, hogy gazdagok. De miért iszunk pezsgőt?
A pezsgő régen a gazdagok itala volt, mára már megfizethető, középkategóriás ital. Mivel különböző fajtái vannak, így van belőle drágább és olcsóbb is. Maga az ital Dom Perignon francia szerzetes nevéhez fűződik, aki az 1600-as években véletlenül állította elő, borból. Az erjesztést utána egyenként végezték, üvegenként, így 2 év volt az előállítása egy üveg pezsgőnek. Mivel sok szétrobbant, így nehéz volt megfelelő mennyiséget gyártani. Ezért volt olyan drága, hogy csak a tehetősebb családoknak futotta rá.
Az 1850-es évektől ismert eljárás a tankpezsgő-készítés, mely megkönnyítette a gyártási folyamatokat, így egyszerre 7-8 ezer palack pezsgő készül. Természetesen a termékszám növelésével az ár lecsúszott, így lett olcsóbb.
Bár többnyire már nem tartozik a luxuskategóriás italok közé, valahogy az érzést megtartotta. Még mindig felemelő érzés pezsgőt inni, és általában megadják a módját az emberek. Így lett ez, az év utolsó napjának itala, mellyel mindenki koccint éjfélkor. Azért, hogy luxusban fejezzék be az óévet, és ugyanez a gazdagság várjon rájuk az újévben is!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!