Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Babonák, hiedelmek és szokások, amelyek szerencsét vagy éppen szerencsétlenséget hoznak az új esztendőben:
A legfontosabb: ne együnk szárnyast, ne mossunk és ne is teregessünk.
Szilveszter és újév napján számos szimbolikus jelentőségű tevékenységet végzünk. Azért tesszük mindezt, mert az év első napja jelentősen befolyásolja az elkövetkező év eseményeit.
Többek közt nem mindegy az sem, hogy mit eszünk. Kimondottan szerencsétlenséget hoz, ha valaki szilveszteri vacsoraként szárnyast vagy lábasjószágot fogyaszt. A hiedelem úgy tartja, hogy a baromfi hátrafelé kapar, így elkaparja a szerencsét, míg a lábasjószág hátrafelé rúg, így elriaszthatja a következő év sikereit. A szilveszteri menü mindenképpen malacsült legyen, ugyanis a disznó előre túr az orrával, azaz kifordítja a szerencsét. Szemes termékeket - például lencsét vagy babot - is ajánlatos fogyasztani, mert pénzt hoz a házhoz.
A malacsült mellé szilveszterkor csakis gazdagságot hozó italt fogyasszunk. Erre más nem is alkalmasabb, mint a pezsgő. Elsőként az 1600-as években készítették a buborékos nedűt, mikor Dom Perignon francia szerzetes borból véletlenül pezsgőt gyártott.
Ezen a napon szoktak szerencsepogácsát is sütni. Úgy készül, hogy a sima pogácsák egyikébe érmét tesznek. Aki megtalálja, azt éri a legnagyobb szerencse. A lényeg, hogy még az óévben elfogyjon a hamuban sült finomság.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!