Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A cékla jótékony hatásai
A cékla vérvörös gumói ritkán kerülnek asztalunkra, pedig jótékony hatásai évezredek óta ismertek. Méregtelenítő, rákellenes és vérképző hatása vitathatatlan.
A céklát szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt már az ókori görögök is fogyasztották, ami a benne található számtalan vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhető. A cékla sok A-, B- és C- vitamint, folátot, kalciumot, mangánt, káliumot, vasat, betanint, melonsavat, fitoszterolt, szaponint, fehérjét és rostokat tartalmaz.
A cékla fogyasztása az egyik legjobb megoldás a szervezet méregtelenítésére. A friss sárgarépából és céklából készített zöldséglé kitűnő májtisztító. Rendszeres fogyasztásával javíthatjuk közérzetünket és esetleges gyomorpanaszokat is megszűnteti.
A cékla segít a szervezetnek nagyobb mennyiségű oxigént felvenni, mélyvörös színe a vérszegénység és fehérvérűség gyógyításában játszik fontos szerepet. Magas B-vitamin tartalma miatt kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. A B-vitamin elengedhetetlen a kisbaba szöveteinek optimális növekedéséhez, a cékla rendszeres fogyasztásával csökkenthető a születési rendellenességek esélye. Magas foláttartalma pedig a nyitott gerinc esetleges kialakulását csökkenti.
A nyártól őszig termő céklát fogyaszthatod nyersen, salátaként, főzve, köretként, készíthetsz belőle levest vagy akár céklachips-et, de fogyaszthatod csak magában is. Főzve veszít jótékony hatásaiból, ezért
a legjobb, ha nyersen kerül az asztalra.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!