Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A káposzta és az egészség
A káposzta egy olyan zöldség, melyet legalább annyian szeretnek, mint amennyien az ellenkező táborba tartoznak. Megnyerő külseje, mely zöld összeboruló levelekből áll, világosabb, sárgászöld belsőt takar.
A káposzta – mily meglepő – a káposztafélék családjába tartozik, és nyersen valamint főve is fogyasztják. És talán nem is gondolnánk, hogy ez az egyszerű növény milyen csodákat képes tenni a szervezetünkkel.
Nézzük meg néhány előnyös tulajdonságát a sok közül:
• A káposzta gazdag forrása a C-vitaminnak és fitotápanyagoknak, melyek nagyban segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben. A szabad gyökök ugyanis szerepet játszanak az öregedésben és a sejtmembránok károsodásában. A fitotápanyagok pedig olyan enzimek termelődéséért felelősek, amelyek a szervezet méregtelenítésében vesznek részt.
• A káposzta kiváló jódforrás, amely segíti az izmok fejlődését és kiépülését.
• Hatékony segítséget nyújt gombás fertőzések esetén, mivel ként tartalmaz.
• Csökkenti a vér koleszterinszintjét.
• Mivel B-vitamint tartalmaz, így feltölt energiával.
• D-vitamin tartalma miatt segíti a kalcium felszívódását, valamint fenntartja a bőr életerejét.
• A káposzta rostokban gazdag zöldség, így segíti a fogyást. A rosttartalma miatt a székrekedést is gyógyítja.
• Ez a legnagyszerűbb vértisztító élelmiszer, így méregteleníti a szervezetet, és eltávolítja a toxinokat a vérből.
• Jódtartalma segíti az agy működését, és megfelelő állapotban tartja a belső elválasztású mirigyeket. Számos neurológiai betegség esetén alkalmazzák.
• A benne található kalcium, magnézium, kálium és E-vitamin hozzájárul a bőr, a szemek és a haj egészségéhez.
• Mivel eltávolítja a szabad gyököket és a húgysavat a szervezetből, így segít a köszvény, a reuma és az ízületi gyulladás kezelésében is.
• 20-25 ml káposztalé elfogyasztásával kezelhető a fejfájás, az asztma és a hörghurut.
• Elegendő mennyiségű A-vitamint tartalmaz, amely a szemünk egészségéért felelős.
• A benne lévő E- és C-vitamin segít megőrizni a bőr fiatalos szerkezetét.
• Fogyasszunk minél több káposztát tehát, legyen a saláta, leves vagy egyéb étel, és élvezzük ennek a csodálatos zöldségnek minden egészségügyi előnyét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!