Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Húshagyókedd van, a farsang utolsó napja. A hagyomány szerint ma lehet utoljára bőségesen enni. Nálunk régen a fánkok, ma már – az orosz és angolszász országokhoz hasonlóan – a palacsinta kerül ilyenkor az asztalra. Ezért palacsinta napnak is szokták nevezni ez a napot.
Csokholisták álom palacsintája
Hozzávalók:
Palacsintához: 40 dkg liszt, 7 dl tej, 3 db bio tojás, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, csipet só, egy csipet sötétbarna nádcukor (ha nincs, jó a kristálycukor is).
Csokoládékrémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg keserű csokoládé (60-80% kakaótartalmú), 2 dl tejszín habbá verve, 3 evőkanál nád porcukor, 1 evőkanál vaj
Egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejjel, sóval, cukorral, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Csomómentes palacsinta tésztát készítünk (ha túl sűrű, hígítsuk még egy kis tejjel vagy vízzel – csapvizet használok, nem szódát).
Fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz felett egy hőálló tálban felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd az edényről levéve a tálat, hozzáadjuk a mascarponet, a porcukrot és a tejszínhabot. Jól elkeverjük. A krémet hűtőbe tesszük, amíg a palacsintákat kisütjük.
A megadott mennyiségből kb. 12-15 db palacsinta lesz. Vastagabb palacsintákat süssünk, lehetőleg teflon sütőben, hogy ne kelljen a tésztának még onnan is zsiradékot felvennie.
Megvárjuk, amíg a palacsinták kihűlnek, majd “megépítjük” a tortát. Legalulra palacsintát teszünk, a tetejét megkenjük a csokoládékrémmel, majd újra palacsinta, krém, amíg minden el nem fogy. Célszerű krémet tenni legfelülre. A tetejére szórjunk kakaóport. Fogyasztás előtt tegyük még hűtőbe legalább fél órára.
2012 febr.21
=====================================================
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!