Sopron: mazsolás kalács (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

mazsolás kalács

hozzávalók 4 főre

* 50 dkg finomliszt
* 2 tojássárgája
* 6 dkg porcukor
* 3 dl tej
* 6 dkg margarin
* csipet só
* 2 dkg élesztő
* 15 dkg mazsola

kenéshez

* 1 tojáselkészítés

1. A mazsolát 1-2 órán át langyos vízben áztatjuk.
2. 1 dl langyos tejbe belekeverünk 1 kk cukrot és 1 ek lisztet. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
3. A lisztet egy mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a 2 tojás sárgáját, az olvasztott margarint, a porcukrot, a csipet sót és a felfutott élesztőt. Addig dagasztjuk, míg az edényről, illetve a kezünkről le nem válik.
4. Konyharuhával lefedve, langyos helyen kelesztjük. (kb 50 perc)
5. Lisztezett deszkára borítjuk, a tésztát elfelezzük. Egyesével kinyújtjuk (tepsi hosszához igazítva).
6. Megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, nyújtófával kicsit belenyomkodjuk és feltekerjük.
7. Tepsire rakjuk és további 20-30 percig langyos helyen kelesztjük.
8. Felvert tojással megkenegetjük és előmelegített (175 fokos) sütőben aranybarnára sütjük.

Látta 624 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu