Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rénszarvas süti gyerekeknek. :)
Omlós keksz alaptészta, csokis perec és színes cukordrazsé.
Tészta:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor
Az anyagokat összegyúrjuk, fél óráig a hűtőben pihentetjük, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre halmokat formázunk. A csokis perec méretéből lehet következtetni a keksz méretére. Mivel a tésztában nincs lazítóanyag (sütőpor, élesztő) csak kicsivel lesz nagyobb sütés után, mint előtte. Fontos, hogy minimum 1 cm magas legyen a kekszünk, különben nem tudjuk beleszúrni a pereceket. A kisült, langyosra hűlt és még puha kekszeken a füleknél kis vágásokat ejtünk késsel és oda szúrjuk a pereceket. 10 perc sütési idő elég 180 fokon légkeverésnél, de azért figyeljétek közben is a tésztát, nehogy nyers maradjon vagy megégjen. Ahány ház, annyi sütő. :) Mézes tésztából is készülhet a keksz, de akkor különösen fontos, hogy még azelőtt szúrjuk be a pereceket, mielőtt a keksz megkeményedik.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!