Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
nettó 2,5kg őszibarack (hámozva, magozva)
70dkg cukor
2db vaníliarúd
1 citrom leve (vagy 1 tk citromsav)
1 csomag dzsemfix 3:1
meghámozzuk, kimagozzuk és negyedeljük.
Lábasba tesszük, hozzákeverjük a cukrot és a citromlevet, majd feltesszük főzni, eleinte lassú lángon folyamatos kevergetés mellett amíg a cukor el nem olvad.
Közben a két vaníliarudat félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, beletesszük a lábasba a barack mellé, a rudakat meg feldaraboljuk akkorára hogy minden üvegbe jusson majd és szintén a lábasba tesszük. Én negyedeltem kb.
Ha a cukor elolvadt, nagy lángra tesszük és fél órát forraljuk, majd elzárjuk és egy éjszakát pihentetjük.
Másnap a hideg lekvárba belekeverjük a dzsemfixet és felforraljuk. Öt percig főzzük, majd sterilizált üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.
Ebből a mennyiségből kb 2,1l lekvár lesz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!