Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1959. január 1-én létrejött a Magyar Országos Söripari Vállalat (MOSV), és ebben az új szervezetben a sörgyárak jogi önállósága megszűnt. A vállalat központja Budapesten létesült, ahonnan irányították az egyes gyárak működését. A MOSV hosszútávú céljaiban a vidéki sörgyárak fejlesztése kiemelt helyen szerepelt, ezen belül a legfontosabbnak a soproni sörgyár felújítását és bővítését tartották.
A fejlesztések hatására kiemelkedő eredményeket kezdett produkálni az üzem, és ez az időszak jelentette az addigi legintenzívebb fejlődési szakaszt a Soproni sörök történetében.
A teljes rekonstrukció 1966 decemberére készült el, összköltsége 127,5 millió Ft volt. A MOSV által kitűzött eredeti célokat bőven túlteljesítette a gyár a minőség és a mennyiség területén is, de akkoriban olyan mértékben emelkedett a sörfogyasztás hazánkban, hogy az igényeket csak részben tudta kielégíteni.
1967-ben az össztermelés 340 ezer hektoliter sör, ami hatalmas ugrás az 1958-as 136 ezer hektoliterhez képest.
Magyarországon 1968-tól elindult az új gazdaságirányítási rendszer, amiben már nem írtak elő a vállalatok számára kötelező tervmutatókat, így több döntési jogkör került hozzájuk. Ekkortól kezdett elterjedni a vállalatokban piackutatás és az információs rendszerek megszervezése. A soproni sörgyár is átállt a 44 órás munkahétre, ez kisebb kiesést eredményezett a munkában, így feszíteni kellett a munkatempón, és javítani a termelékenységen. Ekkor már a pécsi sörgyár korszerűsítése, és a borsodi gyár építése vitte el a központ összes pénzét, így anyagi segítséget nem kaphattak a további fejlesztésekre.
A sokszor jelentkező malátahiány, és a költségek csökkentése miatt a gyár át akart térni a korábban már kipróbált enzimes sörfőzésre, aminek a lényege, hogy a maláta egy részét árpával és enzimadagolással helyettesítik. Végül megmaradtak a hagyományos, jól bevált eljárásnál.
1970-ben a gyár 75. évfordulója alkalmából új termékkel jelentkezett a piacon, a Lővér barna sörkülönlegességgel. Mivel már jópár éve nem forgalmaztak barna sört, nagy örömmel fogadták a vásárlók, és szépen fogyott belőle. Az év végére 405 ezer hektoliterre emelkedett az éves sörfőzés összmennyisége.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!