Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tésztához:
*
4 tk. szárított élesztő
*
630 g finomliszt
*
250 ml langyos tej
*
60 ml langyos víz
*
3 tojás
*
240 g kristálycukor
A hempergetéshez: kristálycukor + fahéj
A csokis töltelékhez:
*
100 g étcsoki (70%-os)
*
100 ml tejszín
*
125 ml tej
*
fél csomag csokis pudingpor (40 g)
*
30 g kristálycukor
*
fél ek. rum
A vaníliatöltelékhez:
*
1 csésze tej
*
1 csésze tejszín
*
3 tojássárgája
*
1/4 csésze barnacukor
*
2 ek. méz (fahéj és feta görög mézét használtam! :-))
*
fél csomag vaníliás pudingpor
*
csipet só
*
2 ek. vaj
*
1 vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítése:
1.
Kezdjük a fánkokkal: A megfelelő sorrendben belepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe, majd tészta programon, nagyjából másfél óra alatt duplájára kelesztjük. Én még hozzászitáltam egy kevés lisztet a dagasztás uccsó perceiben, de alapvetően sokkal lágyabb tésztát kell kapnunk, mint más kelt tésztáknál.
2.
Elkészítjük a töltelékeket: A csokishoz a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd beleöntjük a tejjel jól kikevert pudingport – besűrűsítjük. Megvárjuk míg kihűl, belecsorgatjuk az olvasztott étcsokit illetve rumot, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
3.
A vaníliáshoz a tejet a tejszínhez öntjük, egy kis lábasban lassú tűzön melegítjük. A vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük. Egy másik tálkában a cukrot a mézzel, a tojások sárgáival, a sóval és a pudingporral kikeverjük, majd amikor a tejes keverék forrni kezd, hozzáadjuk. Besűrűsítjük, picit hűlni hagyjuk, végül hozzákeverjük a vajat. Nagyszerű lesz. :-)
4.
A fánkokat bő olajban sütjük. Előbb az egyik oldalát magas lángon, majd fordításuk után lehalkítjuk. Ha jól átsült, konyhai törlőrongyra pakoljuk. Utána forgatjuk meg a kristálycukros-fahéjas keverékben.
5.
Amikor ehető hőmérsékletűre hűlt a fánk, megtöltjük a pudingfélékkel, és nekikészülünk őket eltűntetni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!