Sopron: Rábaközi perec (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rábaközi perec

Rábaközi perec

Egy igazi rábaközi esküvő, húsvét, búcsú elmaradhatatlan kelléke a rábaközi perec. A perec akár két hónapig is eláll, így előre el lehetett készíteni. Nem romlik meg, mivel a tésztát forrásban lévő vízben kell kifőzni, majd pedig 270 fokos kemencében sütik készre.

Hogy honnan való az eredeti recept és miért pont a Rábaközre jellemző, nem lehet tudni. A legenda szerint az Esterházy-uradalomban volt két szakácsnő, akik valahonnan magukkal hozták a különleges tésztájú perec készítésének tudományát.
A rábaközi perec nagyon jó a gyomorbántalmakra, mert savtalanító hatása van - talán emiatt lett népszerű a lakodalmakban is.

Hozzávalók: 10 tojás, 1 kg sima liszt, 60 db édesítő szer, 1 dkg vaníliás cukor, 5 dkg margarin, 6 gramm szalalkáli, 1 késhegynyi hamuzsír (gyógyszertárban kapható kálium-karbonát), 4 cl rum

Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, a liszt kivételével a hozzávalókat belekeverjük. A lisztet addig adagoljuk hozzá, amíg pogácsatészta állagú nem lesz. Húsdarálóval simára daráljuk, majd ruhával és nylonfóliával lefedve 1/2 órát állni hagyjuk. 17-20 dkg-os tésztából formázzuk a pereceket, darabokat vágunk a tésztából, henger alakúra sodorjuk, két végén összeillesztjük, majd három-négy helyen bevagdossuk. Ezután 90 fokos vízben 15-20 percig kifőzzük. Ahogy a vízbe helyezzük a karikákat, egy fakanál nyelével néhányszor megpörgetjük őket, hogy ne ragadjanak le és megtartsák formájukat. Főzés közben egyszer meg is fordítjuk mindet. Hideg vízben megfürdetjük és hagyjuk kihűlni a perectésztát. Ezután 24 órán át vizes ruhával lefedve állni hagyjuk, majd gőzben, 270 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük. Az otthoni sütőben soha nem lesz olyan, amilyennek szeretnénk, ezért ha tehetjük, vigyük el kisütni egy pékségbe.

Látta 1128 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu