Sopron: Csíkos-csukás-káposzta (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csíkos-csukás-káposzta

A Fertő-vidék jellegzetes étele volt az eredetileg csíkhalból készült csíkos-, illetve csukás káposzta.

A csíkhal napjainkra már csak ritkán fordul elő, mert élőhelyeik többségét, a láperdőket, mocsarakat sajnos lecsapolták. A helyiek asztalán a ma már védett csíkhal helyét felváltotta a csuka.

Hozzávalók (10 főre): 1 kg savanyúkáposzta, 20 dkg főtt császárhús, 10 dkg zsír, 50 dkg csuka, só, bors, citrom ízlés szerint, 1 dl soproni veltelini bor, 1 lap rétestészta, 2 tojás

A csíkokra vágott halat és a császárhúst üvegesre pirítjuk, rátesszük a savanyúkáposztát, majd fűszerezzük, felöntjük borral, és néhány percig pároljuk.


Csíkos 'csukás' káposzta

Így szólt az eredeti recept, de a gasztronómia fejlődése során tovább bővítették az elkészítés módját. A már kihűlt, összekevert tölteléket vékonyra nyújtott réteslap közepére vékony halomba rakjuk, majd felgöngyöljük, és az elkevert tojással megkenjük. Tepsibe helyezzük, és forró sütőben 20-30 perc alatt sütjük meg. Jó étvágyat!

A Hanságban találjuk az Osli elnevezésű kis községet, amely a besenyő eredetű Osl nemzetség egykori szálláshelye volt. Innen származik a Fertő mentén és a Hanság egész területén elterjedt gasztronómiai nevezetesség, a "csíkos káposzta".

Látta 1291 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu