Sopron: Epres-csokis Charlotte torta recept (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Epres-csokis Charlotte torta recept

Hozzávalók:
Piskótalap:

7 db. tojás
7 ek. cukor
7 ek. víz
14 ek. liszt
Töltelék:

1 db piskótalap
15 dkg lekvár (sárgabarack)
8 dl növényi tejszín
14 dkg porcukor
30 dkg eper
6 dkg kakaópor
1 db citrom leve
2 csomag étkezési zselatin
Elkészítés:
Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadom apránként a tojás sárgáját, majd a vizet, végül beleszitálom apránként a lisztet. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm 170°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Menet közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk.
Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral megkenve és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre.
Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk.
Eperkrém: 3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1,5 dl vízben feloldott 5 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).
Csokikrém: 4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl vízben feloldott 4 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).
Charlotte torta töltése: a piskótatekercsekkel kirakott műanyag tálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát.
Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal.
2-3 órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.

Látta 700 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kleizer Imréné Ili üzente 8 éve

Epres-csokis Charlotte torta recept

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu