Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
Tésztához
5 db tojás 12 dkg liszt 16 dkg cukor 12 dkg Rama margarin 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor csipet só 1 üveg lekvár savanykás (a tekercs megkenéséhez)
Töltelékhez
1/2 kg tehéntúró zsíros 1 db citrom reszelt héja 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg porcukor 4 db őszibarack felezett, befőtt
Elkészítés
Válasszuk szét a tojásokat. A Rama margarint olvasszuk fel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd egyenként kézi habverővel keverjük el benne a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét verjük fel habbá a cukorral együtt. Könnyebben felverődik, ha teszünk bele egy csipet sót és én a cukrot a végén adjuk hozzá.
A sütőport keverjük el a liszttel. A felvert tojásfehérjéhez kisebb adagokban adjuk hozzá a tojáskrémet és a lisztet. Próbáljuk óvatosan keverni, hogy a hab lágysága megmaradjon, ne törjön össze.
Sütőlapra tegyünk sütőpapírt és egyenletesen oszlassuk szét rajta a masszát, majd 200 fokos előmelegített sütőbe tegyük be sülni kb. 15 percig.
Készítsük el a túrótölteléket. A túrót tegyük egy mélyebb edénybe, törjük össze, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
Az őszibarackbefőttet csöpögtessük le és apró kockákra vágva adjuk a túróhoz.
Készítsünk elő egy akkora alufólia darabot, hogy a kész tésztalapot rá tudjuk tenni. Az alufóliát cukrozzuk meg és tegyük rá a kisült tésztát, majd még melegen tekerjük fel.
Amikor kihűlt az összetekert piskóta, óvatosan terítsük szét és lekvárral kenjük meg.
Tekerjük össze és kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk fel.
Egy mélyebb tálat béleljünk ki alufóliával, majd béleljük ki piskótaszeletekkel. Tegyük bele a bekevert túrót.
A maradék piskótaszeleteket tegyük rá és tegyük kis időre a hűtőbe.
Borítsuk ki egy lapos tányérra.
Szeleteljük fel.
Tipp: Amikor sütjük a tésztát, ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mer összeesik a tészta.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!