Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
2009-Október 3-án Guinness -rekord kísérlet
Guinness-rekord-kísérletet terveznek Kapuvár várossá avatásának negyvenéves évfordulójára. Tóth István és csapata két tonna alapanyagból készíti el a Hany Istók-aprópecsenyét.
Két tonna alapanyag, amiből másfél tonna csak a hús, két kocsi tüzelő és tizenhét szakács. Ez a rövid mérlege annak a Guinness-rekord-kísérletnek, mellyel a kapuvári Tóth István és csapata szeretne egy néhány évvel ezelőtti dél-afrikai rekordot megdönteni Kapuváron, a várossá avatás negyvenedik évfordulója előtt tisztelegve.
– Tavasszal merült fel az ötlet, hogy a várossá nyilvánítás negyvenedik évfordulójára olyan programot szervezzünk, ami túlmutat nemcsak a városon, de tágabb környezetünkön is – mondta el portálunknak az ötletgazda.
A kapuvári vendéglős szakmájába vágó rekordot keresett, így talált rá egy néhány évvel ezelőtti dél-afrikai csúcsteljesítményre. Az afrikai szakácsok egy intézmény avatóján 1400 kilogramm alapanyagból készítettek apró pecsenyét, a végeredmény valamivel kevesebb mint 1060 kilónyi étel lett.
– Innen jött az ötlet, hogy megdöntsük az afrikai rekordot – tette hozzá Tóth István. A kapuváriak, szervezők, cégek, vállalkozások, sőt, megyén kívüliek összefogásával, a Kapuvári Hús Zrt. támogatásával másfél tonna húsból készítik el a Hany Istók-aprópecsenyét. A húshoz felhasználnak több mint háromszáz kiló hagymát, ötven-ötven kiló paprikát és paradicsomot a Hanság–Fertőmenti Szövetkezet jóvoltából, százötven kiló zsiradékot és mintegy negyven kilogramm fűszert. A tepsibe fél mázsa só is kerül.
– Mindezekkel az alapanyag mennyisége valamivel meg is haladja a két tonnát – jegyezte meg a vendéglős. – Az ételt tizenhét szakács készíti el egy 3,2 köbméteres grill-lapon. A tizennyolc négyzetméteres grill elkészítését a helyi LV Metál Kft. ajánlotta fel a rekordkísérletre.
Információink szerint a lap tervei már készen állnak, kezdődhet a fémmunka. A kész grill-lapot – méretei miatt – a helyszínen fogják összeszerelni. A szakácsok munkáját két fűtő is segíti, hiszen a Rábaközi Erdészet által felajánlott két pótkocsi fával fogják melegíteni a grill-lapot.
A rekordkísérletet október 3-án, szombaton reggel hat órakor kezdjük és terveink szerint dél és két óra között már mindenki megkóstolhatja a kész aprópecsenyét – mondta Tóth István.
A sütés végére várhatóan tízezer adag ételt tudnak kimérni a szakácsok, amiből bárki bármennyit vihet, a kétszáz forintos adagok árából befolyó pénzt a Király-tó Óvoda és Bölcsőde fejlesztésére ajánlották fel a rekordkísérlet szervezői.
– Azt hozzá kell tenni, a regisztrált Guinness-rekord egyik feltétele, hogy az ételnek olyan alapanyagokból és olyan arányban főzve kell elkészülni, mintha az egyadagos lenne. Ennek érdekében a sütésre szánt húsból minta-aprópecsenye is készül.
Tóth István megjegyezte, nemcsak helyieket, környékbelieket is hívnak a látványnak sem utolsó kísérletre. Ahogy hozzátette: aznap ebédre várnak minden rábaközit.
Kisalfold.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!