Sopron: 1.rész-A másfél tonna hús több mint nyolcvan húsosládában fér el (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

1.rész-A másfél tonna hús több mint nyolcvan húsosládában fér el

2009-Október 3-án Guinness -rekord kísérlet


Guinness-rekord-kísérletet terveznek Kapuvár várossá avatásának negyvenéves évfordulójára. Tóth István és csapata két tonna alapanyagból készíti el a Hany Istók-aprópecsenyét.

Két tonna alapanyag, amiből másfél tonna csak a hús, két kocsi tüzelő és tizenhét szakács. Ez a rövid mérlege annak a Guinness-rekord-kísérletnek, mellyel a kapuvári Tóth István és csapata szeretne egy néhány évvel ezelőtti dél-afrikai rekordot megdönteni Kapuváron, a várossá avatás negyvenedik évfordulója előtt tisztelegve.

– Tavasszal merült fel az ötlet, hogy a várossá nyilvánítás negyvenedik évfordulójára olyan programot szervezzünk, ami túlmutat nemcsak a városon, de tágabb környezetünkön is – mondta el portálunknak az ötletgazda.

A kapuvári vendéglős szakmájába vágó rekordot keresett, így talált rá egy néhány évvel ezelőtti dél-afrikai csúcsteljesítményre. Az afrikai szakácsok egy intézmény avatóján 1400 kilogramm alapanyagból készítettek apró pecsenyét, a végeredmény valamivel kevesebb mint 1060 kilónyi étel lett.

– Innen jött az ötlet, hogy megdöntsük az afrikai rekordot – tette hozzá Tóth István. A kapuváriak, szervezők, cégek, vállalkozások, sőt, megyén kívüliek összefogásával, a Kapuvári Hús Zrt. támogatásával másfél tonna húsból készítik el a Hany Istók-aprópecsenyét. A húshoz felhasználnak több mint háromszáz kiló hagymát, ötven-ötven kiló paprikát és paradicsomot a Hanság–Fertőmenti Szövetkezet jóvoltából, százötven kiló zsiradékot és mintegy negyven kilogramm fűszert. A tepsibe fél mázsa só is kerül.

– Mindezekkel az alapanyag mennyisége valamivel meg is haladja a két tonnát – jegyezte meg a vendéglős. – Az ételt tizenhét szakács készíti el egy 3,2 köbméteres grill-lapon. A tizennyolc négyzetméteres grill elkészítését a helyi LV Metál Kft. ajánlotta fel a rekordkísérletre.

Információink szerint a lap tervei már készen állnak, kezdődhet a fémmunka. A kész grill-lapot – méretei miatt – a helyszínen fogják összeszerelni. A szakácsok munkáját két fűtő is segíti, hiszen a Rábaközi Erdészet által felajánlott két pótkocsi fával fogják melegíteni a grill-lapot.

A rekordkísérletet október 3-án, szombaton reggel hat órakor kezdjük és terveink szerint dél és két óra között már mindenki megkóstolhatja a kész aprópecsenyét – mondta Tóth István.

A sütés végére várhatóan tízezer adag ételt tudnak kimérni a szakácsok, amiből bárki bármennyit vihet, a kétszáz forintos adagok árából befolyó pénzt a Király-tó Óvoda és Bölcsőde fejlesztésére ajánlották fel a rekordkísérlet szervezői.

– Azt hozzá kell tenni, a regisztrált Guinness-rekord egyik feltétele, hogy az ételnek olyan alapanyagokból és olyan arányban főzve kell elkészülni, mintha az egyadagos lenne. Ennek érdekében a sütésre szánt húsból minta-aprópecsenye is készül.

Tóth István megjegyezte, nemcsak helyieket, környékbelieket is hívnak a látványnak sem utolsó kísérletre. Ahogy hozzátette: aznap ebédre várnak minden rábaközit.

Kisalfold.hu

Látta 656 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu