Sopron: Böllérmáj Fesztivál Kapuváron (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1417 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Böllérmáj Fesztivál Kapuváron

A Böllérmáj Fesztivált február 12-én rendezik Kapuváron, a Szent István király úti parkolóban.


Ilyen még nem volt: böllérmájfesztivál a Rábaközben

Kapuvár egyik régi védjegyét elevenítik fel február 12-én, a helyben rendezett böllérmájfesztiválon. A város egykori hírességét a környék településeinek csapatai főzik.
Február 12-én a Kapuvár egykori védjegyének számító ételnek állítanak hagyományt a városban, ugyanis ekkor rendezik meg első alkalommal a böllérmájfesztivált. A rendezvényre a város és a Rábaköz településeinek három-öt fős csapatait várják a régi szolgabíróság épületéhez. A csapatok a maguk által hozott berendezésen, ám a szervezők által biztosított alapanyagból készíthetik el a böllérmájat. Az elkészült ételeket bíráló zsűriben világbajnok szakácsokat köszönthetnek a versenyzők a luxemburgi élelmiszer-ipari világkiállításon kiemelkedő eredményeket szerzett Horváth Zsolt és Bezovics Judit személyében. A főzni vágyók a jelentkezési lapot letölthetik a www.rabakoz.hu honlapról, a rendezvényre február 7-ig lehet jelentkezni, a verseny részleteiről a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesületnél és a szervezőknél lehet érdeklődni.

– Első alkalommal rendezett fesztiválunkon egy tradicionális gasztronómiai különlegességnek állítunk emléket, mely hosszú távon továbbra is Kapuvár egyik védjegyének számíthatna – mondta el a Kisalföld portálnak Tóth István ötletgazda, szervező. - Szerte az országban már a hatvanas években is fogalomnak számított a kapuvári böllérmáj, melyet az egykori legendás Gulyás étteremben készítettek.

– A régi vendéglátósok elbeszélése szerint volt olyan utazó, aki kimondottan ezért jött a városba, az anyagbeszerzők közül sokan erre szervezték útjaikat, hogy megkóstolhassák a Gulyásban készített böllérmájat – mesélte Tóth István. Az étterem dicstelen végét követően azonban a legendás étel is elfelejtődött kissé, ennek a hagyománynak a felélesztésére tesz kísérletet a februári fesztivál, ahol természetesen melegített sátorban, forralt borral és egyéb helyi ínyencségekkel várják nem csak a részt vevő csapatokat.

Az eredeti, kapuvári böllérmájat – köszönhetően a helyi húsgyár közelségének – mindig friss májból és velőből készítették a Kis-Rába partján. A 70 százalék májból és 30 százalék velőből (plusz majoránna, só, bors) álló alapanyagot egyben, nagy lángon és hirtelen pirítják serpenyőben, a vendég rendelésekor azonnal. Különlegessége részben épp a frissességében rejlik, hiszen ahogy egy szakember elmondta, hosszan sütve a máj megkeményedik, elveszti érdekességét. (forrás: Kisalföld / Info Kapuvár)

Látta 828 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu