Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Darált hússal töltött sütőtök
Darált hússal töltött sütőtök A látványos és különleges darált hússal töltött sütőtök elkészítését feltétlenül ajánljuk a sütőtök kedvelőinek. Csupán egy szép formás sütőtök és darált hús szükséges hozzá. Különösen ízletes kapros-joghurtos mártogatóssal tálalva..
Hozzávalók:
1kg-os (hokkaido) sütőtök
1 zsemle
tej az áztatáshoz
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
zöldpetrezselyem
2 tojás
40 dkg darált hús
2 ek olaj
só és bors
Elkészítés:
A zsemlét vágjuk ketté és áztassuk tejbe.
A tököt alaposan mossuk le, majd töröljük szárazra. A tetejéről vágjunk le annyit, hogy a magokat és a belső részt egy kanállal ki tudjuk szedni, illetve kényelmes legyen a nyílás a töltéshez. Mivel a tököt állítva tesszük a sütőbe, az alját – amennyiben szükséges – egyenesítsük le (vigyázat, lyuk vagy rés ne keletkezzen!).
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra, serpenyőben 1 evőkanál olajon dinszteljük meg.
A darált húst keverjük össze a tojással, dinsztelt hagymával és fokhagymával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és a kinyomott zsemlével sima masszává, ízesítsük sóval és borssal.
A kibelezett tököt belülről dörzsöljük be kevés sóval és borssal (ha levet ereszt, öntsük ki), majd a tölteléket tegyük bele (kézzel kicsit nyomjuk is bele).
A tököt és a töltelék tetejét szilikon ecsettel kenjük körbe/meg a maradék olajjal.
A tököt állítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (vagy egy sütőtálba), 200 fokos sütőben kb. 80-90 percig sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!