Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szép számban találkozhatunk most a piacokon pompázó karfiolokkal, amelyek fogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért.
A karfiol gazdag C-vitaminban, a zöldségből elég 100 grammot elfogyasztani és a napi C-vitamin szükségletünk 80 százalékát fedezhetjük. Ugyancsak ennek köszönhetően a karfiol segít abban, hogy ne alakuljon ki reumatikus ízületi gyulladásunk.
A C-vitaminról köztudott, hogy igencsak erős antioxidáns, megakadályozza a szabadgyök-képződést, illetve serkenti az immunrendszert, és véd a rákos sejtek kialakulásától is. A karfiol nagyon májbarát zöldség, hiszen olyan hatóanyagok találhatók meg benne, amelyek javítják a májműködési funkciókat, hogy ez a fontos szerv a leghatékonyabb módon képese legyen a mérgező anyagokat kiszűrni a szervezetből.
Az Egyesült Államokban és Hollandiában végzett kutatások pedig azt támasztották alá, hogy a karfiol fogyasztása igenis megelőző hatással bír a prosztata-, mell- és például a csontvelőrák kialakulása esetében.
A rendszeres karfiolfogyasztással megelőzhető a magas vérnyomás is, és a karfiol nem hiányozhat például a Crohn-betegek diétájából sem. Kalóriaszegény zöldség, így a fogyókúrázók is bátran ehetik. Nem ajánlott viszont a túlzott karfiolfogyasztás azoknak, akiknek pajzsmirigy problémáik vannak.
Szerző: filantropikum.com
forrás: http://diabetika.info
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!