Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
CÉKLA AZ EGYIK LEGJOBB DAGANATKEZELŐ GYÓGYNÖVÉNY
A cékla vérvörös gumói ritkán kerülnek asztalunkra, pedig jótékony hatásai évezredek óta ismertek. Számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre.
“Legrégebbi archeológiai lelete egy újkőkorszaki településről származik. Nagy Károly pedig annyira bízott a gyógyhatásában, hogy termesztését rendeletben is szabályozta“.
Méregtelenítő, rákellenes és vérképző hatása vitathatatlan.
A céklát szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt már az ókori görögök is fogyasztották, ami a benne található számtalan vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhető. A cékla sok A-, B- és C- vitamint, folátot, kalciumot, mangánt, káliumot, vasat, betanint, melonsavat, fitoszterolt, szaponint, fehérjét és rostokat tartalmaz.
A friss sárgarépából és céklából készített zöldséglé kitűnő májtisztító. Rendszeres fogyasztásával javíthatjuk közérzetünket és esetleges gyomorpanaszokat is megszünteti.
A cékla segít a szervezetnek nagyobb mennyiségű oxigént felvenni, mélyvörös színe a vérszegénység és fehérvérűség gyógyításában játszik fontos szerepet. Magas B-vitamin tartalma miatt kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. A B-vitamin elengedhetetlen a kisbaba szöveteinek optimális növekedéséhez, a cékla rendszeres fogyasztásával csökkenthető a születési rendellenességek esélye. Magas foláttartalma pedig a nyitott gerinc esetleges kialakulását csökkenti.
A céklagumók intenzív színét a betain adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után.
A cékla gyógyító hatásai:
Lúgosít, kivalló antioxidáns
Segíti a vörösvérsejtek képzését
Méregteleníti a bélcsatornát
Gátolja és megelőzi a ráksejtek szaporodását
Méregteleníti a gyomrot és a bélcsatornát
Szabályozza az anyagcserét
A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.
Hogyan fogyasszuk:
A nyártól őszig termő céklát fogyaszthatod nyersen, salátaként, főzve, köretként, készíthetsz belőle levest vagy akár céklachipszet, de fogyaszthatod csak magában is.
A lékúrára alkalmas cékla viszont kizárólag biotermesztésű lehet, amikor a talajt nem kezelik műtrágyával, és a növény leveleit folyamatosan éri napfény. A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek. Várandós kismamák is bátran fogyaszthatják.
A gyógyhatását azonban csak nyersen fogyasztva fejti ki.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!