Sopron: Soproni -Babpogács ( Bohnenkuchen ) (kép)

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Sopron Közösségi Oldala

http://sopron.network.hu/ Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1416 fő
  • Képek - 4299 db
  • Videók - 4857 db
  • Blogbejegyzések - 128 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 480 db

Üdvözlettel,

Sopron Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Soproni -Babpogács ( Bohnenkuchen )

Bár működne vajjal is a dolog, szerintem ennek pont a zsír adja meg a bukéját. Főleg akkor, ha elárulom, teljesen olyan az íze, az állaga, mintha tepertős pogácsa lenne. Pedig egy szem tepertő sincs benne, helyette van a bab.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vörösbab konzerv
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1 dl tejföl
só,bors
1 tojássárgája a kenéshez


Így készült:
A babot leszűrtem, krumplinyomóval áttörtem. Elkevertem a zsírral, tejföllel, élesztővel és egy marék liszttel. Fél óráig pihentettem.
Ezután sóztam, borsoztam(nem kell sajnálni), hozzáadtam a tojást, a liszt hozzáadásával ruganyos tésztát gyúrtam belőle. Fél óráig megint pihentettem.
Kinyújtottam kb. egy ujjnyi vastagságúra, 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrogattam őket. Tetejüket bevagdostam, megkentem a tojássárgájával. 200 fokon 15 perc alatt megsültek.

Tipikusan soproni recept. Még a Poncichter-ek terjesztették el a környéken. Jellemzőjük az volt, hogy a szőlősorok között babot termesztettek. Nevük a Bohnenzüchter(babtermelő) névből alakult át.

/Recept forrása: 55 magyaros ételrecept/

Látta 59 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Kálmán üzente 13 éve

Közel egy éve "leloptuk" ezt a receptet és azóta kedvelt sütije a családnak. Köszönjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu