Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Sopron Közösségi Oldala
http://sopron.network.hu/
Kedves látogató!
Légy szíves lépj be és támogasd oldalunkat!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sopron Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Bár működne vajjal is a dolog, szerintem ennek pont a zsír adja meg a bukéját. Főleg akkor, ha elárulom, teljesen olyan az íze, az állaga, mintha tepertős pogácsa lenne. Pedig egy szem tepertő sincs benne, helyette van a bab.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vörösbab konzerv
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1 dl tejföl
só,bors
1 tojássárgája a kenéshez
Így készült:
A babot leszűrtem, krumplinyomóval áttörtem. Elkevertem a zsírral, tejföllel, élesztővel és egy marék liszttel. Fél óráig pihentettem.
Ezután sóztam, borsoztam(nem kell sajnálni), hozzáadtam a tojást, a liszt hozzáadásával ruganyos tésztát gyúrtam belőle. Fél óráig megint pihentettem.
Kinyújtottam kb. egy ujjnyi vastagságúra, 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrogattam őket. Tetejüket bevagdostam, megkentem a tojássárgájával. 200 fokon 15 perc alatt megsültek.
Tipikusan soproni recept. Még a Poncichter-ek terjesztették el a környéken. Jellemzőjük az volt, hogy a szőlősorok között babot termesztettek. Nevük a Bohnenzüchter(babtermelő) névből alakult át.
/Recept forrása: 55 magyaros ételrecept/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!